Izvor: Svet plus, 09.Dec.2019, 13:12

Višnjevača torta! Za prave ljubitelje slatkiša! (RECEPT)

Višnjevača torta! Za prave ljubitelje slatkiša! (RECEPT)

Da li ste znali naziv drveta odakle potiče čokolada "Theobroma cacao", u prevodu znači "hrana za bogove"? I za ovu tortu se može tako reći. Višnjevača torta! Za prave ljubitelje slatkiša!

Potrebno za pripremu Višnjevača torte:

Patišpanj:

5 jaja

5 kašika šećera

1 dl ulja

1 dl vode

5 kašika brašna

2 kašike kakao praha

1 kesica praška za pecivo


>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Fil sa višnjama:

1 tegla kompota od višanja

2 dl soka od kompota

2 kašike gustina

3 kesice vanilin šećera

malo rakije od višnje


Čokoladni fil:

1 puding od čokolade

2 kašike šećera

4 dl mleka

1 kašika gustina

100 g margarina


Priprema:

Dobro izmiksajte mikserom jaja i šećer, pa dodati ulje i vodu. Na kraju lagano umešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Ovim je smesa za patišpanj gotova. Ispeći patišpanj, a znaćete da je pečen onda kad primetite da se odvaja od rubova tepsije.

Fil sa višnjama: Skuvati višnje u soku, dodati gustin i kuvati par minuta. Kada se fil skuva, stavite ga na biskvit dok je još vruć. Čokoladni fil skuvajte kao i običan puding, s tim što ćete u vruć puding umešati margarin. Sipajte ga preko fila sa višnjama.

Tortu je najbolje preliti ganašom od čokolade i slatke pavlake. Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.