Verovali ili ne: I psi znaju da čitaju

Izvor: Scandal.rs, 05.Mar.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verovali ili ne: I psi znaju da čitaju

Pretpostavlja se da svi psi mogu da nauče da čitaju i to za samo četiri nedelje.

Mia je veoma pametan mini australijski ovčar, koja je svoju kreativnost iskazala zajedno sa njenim trenerom, Maurin Vord, u jednoj osnovnoj školi u Kentakiju.

Maurin je ponela nekoliko papira gde su bile ispisane razne komande. Izmešala ih je na licu mesta i “predstava” je mogla da počne. Ona je psu pokazivala papir po papir, i Mia je bez problema izvršavala ono što je napisano. Sedi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << skoči, okreni se, “baci kosku” su samo neke od komandi koje je Mia čitala.

Da Mia nije jedina koja ovo ume, pokazao je i njen najbolji prijatelj Bauer, slatki bernandinac, koji je takođe čitao i izvršavao zadatke sa kartica.

Njihov trener, Maurin, smatra da svi psi mogu da nauče ovo za četiri nedelje, i da je “caka” zapravo u pristupu obuke. Potrebno je psa naviknuti na glasovne komande, zatim na pokrete rukama, i na kraju na natpise. Korak po korak i pas će uskoro moći da čita.

Evo kako su se snašli Mia i Bauer:



Izvor: Srbijadanas

Foto: PrintScreen

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Verovali ili ne: I psi znaju da čitaju

Izvor: Svet, 05.Mar.2015

Pretpostavlja se da svi psi mogu da nauče da čitaju i to za samo četiri nedelje.. Mia je veoma pametan mini australijski ovčar, koja je svoju kreativnost iskazala zajedno sa njenim trenerom, Maurin Vord, u jednoj osnovnoj školi u Kentakiju.. Maurin je ponela nekoliko papira gde su bile ispisane...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.