Uz ovaj gedžet imaćete pametan bicikl

Izvor: Svet, 28.Avg.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz ovaj gedžet imaćete pametan bicikl

Aplikacije koje, dok vozimo bicikl, prate broj pređenih kilometara, brzinu i proteklo vreme, nisu ništa novo, ali uređaj pod nazivom SmartHalo ovaj sport i vid rekreacije promeniće jednom zauvek. Jednom rečju, sa ovim gedžetom vaš bicikl postaće pametan.
SmartHalo je uređaj koji na jednostavan način bojama signalizira gde treba da skrenete i kojim putem da idete da biste došli do željenog cilja. Uređaj se postavi na volan bicikla, a sa mobilnim telefonom povezuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << se Bluetoothom kako bi vas navodio kuda treba da idete.
Kada treba da skrenete, uređaj će upaliti belo i zeleno svetlo, zavisno od strane na koju treba skrenuti. Ako odete u pogrešnom smeru uređaj će svetleti crvenom bojom u smeru u kojem je potrebno vratiti se. Takođe, pomoću svetla će vas obavestiti ukoliko vas neko pozove dok vozite.

Aplikacija na smartfonu će pomoću gedžeta SmartHalo pratiti klasične podatke o statistici vožnje, prosečnim brzinama, udaljenosti koju ste prešli i koliko ste kalorija potrošili. Ukoliko se odlučite za vožnju po mraku, SmartHalo će upaliti prednje svetlo koje se nalazi u njemu, a kada siđete s bicikla ono će se automatski ugasiti. SmartHalo sadrži i alarm koji čuva bicikl od krađe, a proizvođači tvrde da baterija uređaja može trajati do tri nedelje.
Kada se SmartHalo pojavi na tržištu u maju 2016. godine, koštaće 149 dolara.
Pogledajte video:

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.