Ungaro i Omate predstavili luksuzni pametni prsten

Izvor: Svet, 11.Avg.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ungaro i Omate predstavili luksuzni pametni prsten

Francuska modna kuća Ungaro i kineska firma Omate, dizajner hardvera i softvera, napravili su smart prsten koji je povezan sa pametnim telefonom i vibrira u trenutku kada osoba koja ga nosi dobija SMS ili poziv.
“Pametno” prstenje će biti izradjeno u dve varijante, od srebra i od 18-karatnog zlata, i na vrhu će imati veliki dragi kamen – topaz, oniks, opalit, safir ili rubin.
U zavisnosti od varijante prstena, cena se kreće od 500 do 2.000 dolara.
Za tu cenu, osim komada >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << nakita, dobija se i mogućnost povezivanja prstena s uređajem koji funkcioniše pod Eplovim operativnim sistemom iOS (kompatibilnost s Androidom biće omogućena početkom 2016. godine) sa bežičnom tehnologijom BLE (Bluetooth Low Energy) koja omogućava prstenu autonomiju rada od pet dana.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.