Izvor: Svet plus, 23.Jul.2020, 12:48
Ukusne mekike, bez kvasca, bez čekanja da testo raste! (RECEPT)
Spolja hrskave, iznutra mekane... Ukusne mekike, bez kvasca, bez čekanja da testo raste, odmah spremne za prženje i serviranje.
Potrebno:
2 jaja
1 čaša jogurta ( 180 ml)
1 kašičica soli
oko 350 g brašna i još oko 20 g za razvlačenje
1 prašak za pecivo - 12 grama
Plus:
ulje za prženje u zavisnosti od veličine posude u kojoj pržite od 300 do 500 ml
Domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << sir sa tucanom ljutom paprikom i začinima! (RECEPT)
Priprema:
Umutite jaja i dodati čašu jogurta, zatim kašičicu soli, brašno i na kraju prašak za pecivo.
Sve dobro promešajte, a zatim umesiti testo rukom.
Razvući testo oklagijom, a potom modlicama ili čašom vaditi mekike.
Na dobro zagrejanom ulju pržiti mekike sa obe strane, dok testo lepo ne porumeni.
Prijatno!
Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.