Trka za zaradom: U Kini prave pirinač od plastike

Izvor: Scandal.rs, 10.Maj.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka za zaradom: U Kini prave pirinač od plastike

Takmičenje za zaradom u Kini ne poznaje granice, međutim, manje je poznato da se tamo pravi hrana od jezivih sastojaka za koje mušterije ne znaju.

Među najbizarnijim primerima su rezanci od “pirinča” bez pirinča. Umesto od čistog pirinčanog brašna, neke kompanije u Kini proizvode rezance od trulih žitarica u koje dodaju kancerogeni aditiv sumpor dioksid. Lažne rezance policija je otkrila u gotovo 50 kineskih kompanija koje su dnevno na tržište izbacivale oko 500.000 kilograma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << />
Neki trgovci u Kini pod ovčetinom prodaju meso pacova, vidre i lisice. Ukus zakamufliraju dodavanjem raznih hemikalija, poput nitrata, a izgled prilagode bojom i želatinom. Tamošnja policija je u tri meseca zaplenila oko 20.000 tona takvog mesa. To meso je bilo toliko prodavano da je policija uhapsila više od 900 ljudi u roku od tri meseca.

Čak i “pirinač” Kinezi prave od krompirovog brašna i sintetičke smole i najlona, a u smesu dodaju i aromu kako bi imala ukus pravog pirinča.

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.