Treći dan Media Marketa: Na štandu Color Press Grupe paneli o budućnosti medija

Izvor: Scandal.rs, 30.Okt.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan Media Marketa: Na štandu Color Press Grupe paneli o budućnosti medija

Na štandu Color Press grupe, trećeg dana Sajma medija, u okviru Sajma knjiga, okupili su se medijski stručnjaci, urednici, PR stručnjaci, kao i verni čitaoci magazina JOY, koji su se družili sa redakcijom, stilistima i kreatorima.

Domaćin druženja bila je Olivera Krajnović, urednica časopisa JOY. Oliverini gosti su bili Srđan Šveljo, modni urednik i stilista, i naš poznati modni kreator Bata Spasojević. Njih troje su se rado >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << družili sa vernim čitacima JOY- a i sa posetiocima Sajma Medija.

Color Press Grupa je u toku današnjeg dana bila organizator dva panela u konferenciskoj sali pod nazivom “CHANGE OR DIE: Koje strategije koriste srpski mediji da bi preživeli” i “ŠTA NAM NEDOSTAJE I ZAŠTO TO NEMAMO: Medijske i PR-agencije o svom odnosu s medijima

Na prvom panelu učestvovali su: Ratko Dmitrović, Novosti; Dragan J. Vučićević, Informer; Stevan Ristić, Vreme; Pavle Savović, Telegraf; Veljko Lalić, Nedeljnik, moderator je bila Marina Kosanović. Učesnici panela su se složili da mediji moraju da se menjaju, prilagođavaju, prate trendove, a isto tako da ponude autorski pečat jer je sadržaj krucijalna stvar.

Mi smo dobili zadatak da revitalizujemo Novosti pre tri godine, i ako pogledate novine pre tri godine i ako pogledate novine pre tri godine i sad, isto je samo zaglavlje i font. Mi smo morali da obratimo pažnju na konzervativne čitaoce Novosti, ali i 120.000 posetilaca sajta novosti.rs. Sve je moralo u hodu. Borili smo se sa elektronskim medijima, to je teška borba. A dnevne novine su najkratkotrajnija roba na svetu, čak i jogurt traje 4 puta duže. Zato smo se okrenuli zapostavljenim tradicionalnim formama novinarstva – reportažama“, rekao je Ratko Dmitrović, urednik Novosti.

Naša redakcija je najskromnija. Mi držimo troškove pod kontrolom i to je ključ. Ali iako mi kažu da sam cicija, ne bi to uspelo da ne znate da ih napravite. Morate da znate da ih napravite. Svako jutro vi pokazujete šta znate, i možete neki put da pogrešite ali ne pet puta zaredom. Informer postoji 3 i po godine, a neke novine postoje po 50 dana, samo. Morate da poslujete domaćinski“, izjavio je Dragan J. Vučićević, urednik Informera

Učesnici drugog panela bili su: Dina Janevski, Telenor; Marija Matić, Direct Media; Đorđe Odavić, Ruskin & Hunt; Vladan Anđelković, New Media Ideas; Aleksandra Radujko, New Media Team. Moderator: Marina Kosanović. Panelisti su rekli da agencije često ne poznaju klijente, jer da bi nekoga zavoleo potrebno je dobro ga upoznati. Takođe, složili su se da je kontent marketing sadašnjost, a možda i jedini marketing u budućnosti. Tržištu su potrebni validni podaci i nezavisne agencije, a ne podaci o tiražu koji ne mogu da se provere.

Nakon panela gosti i svi prisutni uživali su uz vina Vinarije Temet na organizovanom koktelu u okviru štanda Color Press Grupe.

Kompletan prenos panel diskusija pogledajte OVDE

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CPG na Sajmu knjiga: U subotu druženje sa Jelenom Bačić Alimpić i gostima magazina “Lepota i zdravlje”

Izvor: Svet, 30.Okt.2015

Do nedelje 1. novembra u okviru Sajma knjiga koji okuplja svake godine 150.000 posetilaca, prvi put biće organizovan Media Market koji će okupiti najveće medijske kuće, izdavače, marketinške agencije…. Na štandu Color Press Grupe, u hali 3 Beogradskog sajma, svaki dan će se sa čitaocima družiti...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.