Torta bogatašica! Jedinstvena i kremasta poslastica! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 22.Jul.2020, 10:33

Torta bogatašica! Jedinstvena i kremasta poslastica! (RECEPT)

Torta bogatašica! Jedinstvena i kremasta poslastica, koja odlično može poslužiti za rođendane, slave ili bilo koje veće proslave... Ukus za pamćenje!

Kora I:

5 jaja

250 gr šećera

250 gr brašna

100 ml mleka

100 ml ulja

2 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo


Kora II:

4 belanca

4 kašike šećera

1 kašika brašna

3 kašike >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << mlevenih lešnika ( može i oraha )

1/2 praška za pecivo

150 gr čokolade

3 kašike ulja

3 kašike mleka


Kora III:

3 belanca

3 kašike šećera

3 kašike brašna

1/2 praška za pecivo


Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

10 kašika gustina

11 žumanaca

200 gr čokolade

2 vanilin šećera

100 gr margarina

250 ml slatke pavlake


 Vazdušastiji od oblaka! Fantastični beli kolač! (VIDEO RECEPT)

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 sepeni. Umutiti belanca sa šećerom pa dodavati žumanca uz mućenje, a takodje u mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak ze pcivo i sve sjediniti. Istresti u obložen pleh 30 x 20 cm pa staviti  da se peče oko 25 do 30 minuta. Testirajte čačkalicom, tako ćete najbolje videti da li je pečena. Ohladjenu koru preseći vodoravno na 3 dela, za tortu nam je potrebno 2 kore a od treće dodavanjem eurokrema napravimo kuglice koje čokoladiramo i ostavimo za dekoraciju.

Zagrejati rernu na 200 stepeni pa ulupati belanca sa šećerom  pa dodati lešnike, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti. Peći izmedju 10 i 15 minuta. Ovakve se pravi 2 kore. Ja sam pekla u velikom plehu od rerne jednu pa je presekla na 2 dela. Ohladiti pa premazati prelivom od čokolade. Otopiti čokoladu sa  uljem i mlekom i ostaviti da se stegne.

Treća kora: Zagrejati rernu na 200 stepeni pa umutiti belanca sa šećerom i umešati brašno i prašak za pecivo. Peći izmedju 10 i 15 minuta. Ohladiti.

Krem: Umutiti žumanca sa šećerom i gustinom, dodati malo mleka i izmutiti. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, podeliti na dva dela pa ujedan dodati čokoladu, a u drugi vanilin šećer.

Sjediniti pa prekriti folijom i ostaviti da se hlade.

Ulupati  margarin pa kada su filovi mlaki dodati pola u jedan fil a pola u drugi i izmutiti.

Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati jednom a pola drugom filu.

Tamna kora, poprskati je mlekom, čokoladni fil, lešnik kora sa prelivom, vanila krem, bela kora od belanaca, beli krem, lepnik kora sa prelivom okrenuta naopako, čokoladni krem, i preko druga tamna kora poprskana mlekom. Okolo namazati tortu ako vam je ostalo malo filova pa dekorisati po želji.

Ja sam okolo namazala šlag krem od čokolade, kao i bodruru dole, a gore je ganache.

Čokoladni ganache:

200 gr čokolade

250 ml slatke pavlake


Zagrejati pavlaku da bude vrela, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedinei dobije se lepa glazura. Kašikom po ivicama spuštati glazuru pa ostatak premazati preko kore.

Ubadati čokoladice po želji, a može se jednostavnije posuti orasima i lešnicima, narendati čokolada.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.