Torta Tropikana! Osvežavajuća voćna poslastica! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 06.Avg.2020, 10:07

Torta Tropikana! Osvežavajuća voćna poslastica! (RECEPT)

Torta Tropikana! Ananas, mandarine, banane... Osvežavajuća voćna poslastica u kombinaciji sa vanilom pun je pogodak za tople letnje dane!

Potrebno:

Za tri patišpanja:

12 belanaca

3 žumanca

12 kašika šećera

9 kašika brašna

6 kašika griza

200 ml mleka


I fil:

500 ml mleka

4 kašike šećera

6 žumanaca

1 ½ puding >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << od vanile

150 g maslaca

150 g šećera u prahu


II fil:

250 ml vode

250 ml soka od ananasa

4 kašike šećera

2 pudinga od vanile

2 kesice šlag krema

manja konzerva ananas kockica


I još treba:

4 banane

1 kešica šlag krema

2 mandarine


 Keks kuglice koje su toliko kremaste da se jedu brzinom svetlosti! (RECEPT)

Priprema:

4 belanceta izmiksati sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera. Kada su belanca umućena dodati 1 žumance i još malo umutiti. Na kraju dodati 3 kašike brašna i 2 kašike griza. Varjačom lagano promešati. Sipati u pleh veličine 26-28 cm i peći na 200 °C oko 12-13 minuta. Na ovaj načim spremiti sva tri patipašnja. Pečene patišpanje natopiti mlekom.

I fil: 450 ml mleka stavite da provri sa 4 kašike šećera. Žumanca umutiti, dodati 50 ml mleka i puding, a zatim sipati u provrelo mleko i skuvati fil. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, a zatim dodati u ohlađen fil i sve zajedno umutiti.

II fil: Odvojiti ananas za dekoraciju torte. Vodu (150 ml) i sok stavite da provri sa šećerom. Puding razmutiti u 100 ml vode i skuvati. Kad se puding skuvao, i malo prohladio (da bude mlak) dodati mu dva dobro umućena šlaga ( po uputstvu sa kesice) i ostatak dobro oceđenog ananasa. Šlag možete zameniti slatkom pavlakom.

Tortu filovati na sledeći način: 

Odvojiti 3 kašike I fila na stranu. Patišpanj, polovina I fila, 2 banane isečene na kolutove, pa preko polovina II fila. Drugi patišpanj, polovina I fila, 2 banane isečene na kolutove, pa preko polovina II fila. Treći patišpanj premazati sa gornje strane sa one odvojene 3 kašike fila, a okolo staviti šlag. Ukrasiti ananasom i kriškama mandarine.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.