Tek nakon smrti, otkrivena neverovatna humanost George Michaela

Izvor: Tracara.com, 26.Dec.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tek nakon smrti, otkrivena neverovatna humanost George Michaela

George Michael pomagao je mnogima (foto: instagram.com/georgemofficial) George Michael preminuo je juče u 54. godini u svom domu uoči Božića, a ova tragična vest šokirala je milione fanova, kolege i prijatelje. Popularni pevač često je bio pod budnim okom svetskih medija, ali njegova ogromna humanost nije bila poznata sve do danas. Nakon Michaelove smrti, oglasile su se mnoge poznate ličnosti i putem društvenih mreža poslale poslednji pozdrav i oprostile se sa legendarnim pevačem. Njegovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << saradnici i bliski prijatelji tek nakon smrti otkrivaju njegov humanitarni rad, kojem je bio posvećen godinama unazad. George je godinama donirao novac organizaciji Terrence Higgins Trust i Macmillan Cancer Support koja pomaže obolelima od raka. “George je godinama slao poklone i novac koji nam je pomogao da se brinemo o ljudima zaraženima HIV-om. Njegova novčana sredstva pomogla su da se korak više približimo svetu u kojem zaraženi mogu živeti bez da ih drugi osuđuju ili da prema njima imaju predrasude”, izjavila je Jane Barron iz organizacije Terrence Higgins Trust. Takođe, Michael je pomagao i donirao novac za rad organizacije Childline koja pomaže deci i mladima. Pevač je bio izuzetno velikodušan filantrop, ali nije hteo da se o njegovim donacijama priča u javnosti, kako navode njegovi bliski prijatelji. Legendarna pop zvezda jednom prilikom je organizovao besplatan koncert za sve medicinske sestre i tehničare, a ovim humanim gestom izrazio je zahvalnost jer je njegova majka, koja je umrla 1997. godine od raka, imala kvalitetnu negu dok je boravila u bolnici. Deo njegove zarade od hita Last Christmas, uplaćivao je organizacijama koje pomažu gladnima u Etiopiji. Par sati nakon njegove smrti, na društvenim mrežama osvanule su razne priče o njegovim nesebičnim delima. Jedna od priča je da je pevač pomagao i ljudima koje je sasvim slučajno sretao u prolazu na ulici kojima je bila neophodna pomoć. A photo posted by George Michael (@georgemofficial) on Nov 25, 2015 at 8:26am PST Voditelj BBC-a je tako otkrio da je, kada je pevač saznao da je takmičarki jednog šoua potreban novac za veštačku oplodnju,  bez razmišljanja nazvao televiziju i donirao joj 15.000 funti. Sail Hughes, novinarka, na svom Twitter nalogu otkrila je da je pevač konobarici dao prilično veliku sumu novca jer je saznao da je u velikim dugovima dok se ujedno i školovala za medicinsku sestru. Michael je sa glumicom Emilyne Mondo volontirao u prihvatilištima za beskućnike, a kako ona kaže, nije nikome pričala o tome jer ju je on tako zamolio. Britanska pop ikona je takođe 2000.godine kupio originalni klavir Johna Lennona, kako bi ga vratio u muzej Beatlesa u Londonu jer oni nisu imali sredstava za njegovu kupovinu.

Nastavak na Tracara.com...






Povezane vesti

MAJKL NIJE HTEO DA SE ZNA ZA NJEGOVU HUMANOST: Davao je novac beskućnicima, plaćao bolesnima lečenje

Izvor: Kurir, 26.Dec.2016

...Pevač nije želeo da se sazna za njegov humanitarni i dobrotvorni rad, kom je godinama bio posvećen Njegov partner Anselmo Felepa preminuo je od bolesti uzrokovanih HIV-om, zbog čega je Džordž novčano pomagao udruženje "Terrence Higgins Trust", koja upravo pomaže obolelima od ove bolesti.."Džordž...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.