Tanja Peternek: Lepe i plemenite stvari podstiču na dobrotu

Izvor: Scandal.rs, 16.Jul.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanja Peternek: Lepe i plemenite stvari podstiču na dobrotu

Svakodnevni život i navike poznatih ličnosti koje su svojim delima zavredile pažnju srpske publike razotkrili smo u emisiji “TV lica kao sav normalan svet”, autorke Tanje Peternek Aleksić. Šetnjom po sećanjima i dragim mestima sagovornika ova novinarka je uspela da nam približi svet poznatih i uveri nas da su i zvezde “obični” ljudi. Jedan od najgledanijih formata na domaćoj TV u maju je obeležio 14 godina postojanja, a njen idejni tvorac i dalje uživa u svakom snimanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << i raduje se osmehu novih lica.

“Na osnovu poruka koje mi upućuju gledaoci imam utisak da uživaju u ovoj emisiji isto koliko i ja”, kaže Peternekova.

Koliko je vežbe bilo potrebno da zaboravite na kamere tokom razgovora sa gostom?

“Ne primećujem ih kada počne intervju. Opustim se i uživam u njemu, jer volim ljude i mislim da je važno pokazati ono lepo u sagovorniku. U najezdi sadržaja koji pokušavaju da kompromituju i istaknu nešto loše, čini mi se da je dobar primer inspirativan svima. Lepe i plemenite stvari podstiču na dobrotu. Priprema za razgovor je takođe važna, a verujem da sve može da se pita na pristojan način. Tako se lakše dobija odgovor, nego `isleđivanjem` sagovornika. Često je moj profesor Jovan Vava Hristić citirao Aristotelovu misao da je mera vrlina čovekova.”

Jesu li poznati u Srbiji zaista “normalan svet”?

“Divne ljude sam upoznala tokom snimanja i oni ne misle da postoji `zvezdano nebo`. Jedna glumica mi je rekla da su zvezde na nebu, a naši umetnici tu, među običnim svetom.”

Koji sagovornik je na vas ostavio pozitivan utisak?

“Prethodnih dana sam bila deo ekipe koja je snimala spot slavnog violiniste Nemanje Radulovića. Uprkos tome što su ta dva dana bila najtoplija ovog leta, snimanje će svima ostati u divnoj uspomeni zahvaljujući Nemanji.”

U “TV licima” sve deluje prirodno. Ipak, da li je svaki detalj unapred isplaniran?

“Za razliku od studijskih emisija, dan na terenu uvek donese nešto novo i neplanirano. Upravo zbog tog dokumentarističkog pristupa volim snimanja.”

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.