Švajcarska rolada sa čokoladom! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 13.Dec.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska rolada sa čokoladom! (RECEPT)

Švajcarska rolada sa čokoladom! Evo divnog recepta za čokoladnu roladu koja se tradicionalno priprema u Švajcarskoj. Iskoristite recept za neke svečanije prilike jer to sigurno zaslužuje. 

Potrebni sastojci:

Za biskvit

180g čokolade za kuvanje

3 kašike jake kafe ili vode

6 jaja

2/3 šolje (250 ml) šećera

Malo soli

2 kašike kakaa


Za nadev:

1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << šolja slatke pavlake

2 kašike šećera u prahu

½ kašičice vanila ekstrakta


Za preliv

120 g čokolade

125 ml slatke pavlake


Priprema:

Uključite rernu da se greje na 175C, a tepsiju dimenzija 25×32,5 cm podmažite i obložite masnim papirom. U manjoj posudi ismešajte naseckanu čokoladu za biskvit i kafu i stavite na paru ili u mikrotalasnu da se otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U veću posudu za mućenje mikserom mutite žumanca  dok ne postanu svetla i penasta, dodajte šećer postepeno pa nastavite sa mešanjem, a ujedno lagano sipajte čokoladnu mešavinu. U posebnoj posudi belanca sa malo soli umutite u čvrsti sneg pa ih pomoću varjače umešajte u smesu žumanaca i čokolade. Smesu sipajte u tepsiju i iravnajte površinu i stavite da se peče 15 minuta.

Izvadite tepsiju iz rerne i prekrijte biskvit vlažnom krpom pa ostavite da stoji 10 minuta. Nakon toga pospite biskvit kašikom kakaa, izvadite iz tepsije i ponovno prekrijte krpom nešto duže. Nakon toga pospite sa ostatkom kakaa i urolajte biskvit u vlažnu krpu  i ostavite sa strane.

Za nadev umutite pavlaku za šlag sa vanilom i šećerom da dobijete čvrsti šlag. Razmotajte biskvit, namažite kremom, urolajte i stisnite. Prelijte čokoladnim prelivom koji ste napravili tako što ste zagrejali pavlaku i prelili je preko sitno naseckane čokolade, dobro promešali da dobijete glatki preliv i to je to. Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.