Staro narodno verovanje! Slike preminulih držite u kući?! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 21.Jul.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staro narodno verovanje! Slike preminulih držite u kući?! (VIDEO)

Da li slike preminulih držite u kući?! Staro narodno verovanje kazuje pod kojim okolnostima nikako ne valja držati u kući slike umrlih predaka, kao i kojim danima im treba posvećivati pažnju.

Mnogi u svom domu čuvaju slike preminulih dragih osoba, bliskih ljudi koji su nam ispunili život ali više nisu sa nama. Ipak, prema nekim savetima njih je dobro držati u kući samo uz poštovanje određenih pravila.

Fotografije pokojnika, dopadalo se to nama ili ne, povezane >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << su sa svetom mrtvih. Ako je osoba preminula, slike je i dalje drže povezanom sa svetom živih. Iz tog razloga savetuju da se slede sledeća pravila:

- Slike pokojnika ne smeju da vise na zidu, da budu u ramu ili na stolu. Dakle, ne smeju biti na vidiku.

- Fotografije mrtvih bi trebalo držati odvojene od fotografija živih. Odvojite poseban album za slike preminulih, gde ćete takođe držati i slike gde su pomešani živi i mrtvi.

- Slike pokojnika navodno treba držati u albumima crne boje ili pak u crnoj kesi.

Verovanje je da ukoliko se ovaj savet ignoriše, slika uzima energiju živih ljudi. Ukoliko se fotografije čuvaju u albumu, a vi ih povremeno pogledate sa nostalgijom, sve će biti u redu. Međutim, ako su vam stalno na vidiku, navodno mogu da prouzrokuju postepeno pogoršanje fizičkog i emotivnog stanja.

Još jedan savet je da se slike umrlih gledaju samo u danima koji su predviđeni za prisećanje na mrtve.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.