Srpski kompozitor napravio svetski hit

Izvor: Blic, 18.Mar.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski kompozitor napravio svetski hit

Retko se dešava da muzika koja se stvara u Srbiji postane hit u celom svetu, kao što je to pesma Borisa Krstajića „My Cherie“, koju izvodi švajcarska haus legenda DJ Antoan.

Jedina dva kompozitora sa ovih prostora koji su imali svetske hitove bili su Silvester Levaj „Fly Robin Fly" i Goran Bregović „In a Death Car". Sada i Krstajić ima svetski hit. Prvo je ovu pesmu u Srbiji proslavio di-džej duo „Bitšejkersi", u saradnji sa Albertom iz benda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „So Sabi", a potom im se priključio poznati di-džej Antoan iz Švajcarske. „Bitšejkersi" su beogradski di-džej dvojac kojeg čine Ivan Gojković i Nenad Kosovac.

- Iznenadilo me je koliko se brzo pesma „Ma Cherie", u verziji DJ Antoana i „Bitšejkersa", probila na vrhove svetskih haus top-lista. Ja se od 1996. godine bavim haus muzikom. Na jednom haus festivalu u Beogradu gostovao je di-džej Antoan iz Švajcarske. On je bio potpuno oduševljen pesmom i tražio je da napravimo duetsku verziju s njim na engleskom. Dali smo mu prava, a on je tekst, koji je inače na srpskom i koji je radila moja supruga Danica, prepevao na engleski. Urađen je i spot za pesmu u Parizu i krajem prošle godine pesma je počela da se vrti. Evo sada, posle tri meseca, postala je hit - kaže Boris Krstajić.

Pohod na top-liste

Autorsko delo Borisa Krstajića odlično je plasirano na top-listi „iTunes Store Top 10 Dance Songs", pa se ove nedelje numera „Ma Cherie" našla na drugom mestu u Austriji, prošle nedelje je bila prva, u Švajcarskoj je na četvrtom, a u Španiji na osmom mestu. Spot je na Jutjubu pogledalo devet miliona ljudi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski kompozitor napravio svetski hit

Izvor: CrveniTepih.com, 18.Mar.2012

Retko se dešava da muzika koja se stvara u Srbiji postane hit u celom svetu, kao što je to pesma Borisa Krstajića „My Cherie“, koju izvodi švajcarska haus legenda DJ Antoan. Jedina dva kompozitora sa ovih prostora koji su imali svetske hitove bili su Silvester Levaj „Fly Robin Fly“ i Goran...

Nastavak na CrveniTepih.com...

Srpski kompozitor napravio svetski hit

Izvor: medio.rs, 18.Mar.2012

Retko se dešava da muzika koja se stvara u Srbiji postane hit u celom svetu, kao što je to pesma Borisa Krstajića „My Cherie, koju izvodi švajcarska haus legenda DJ Antoan.

Nastavak na medio.rs...

Srpski kompozitor napravio svetski hit! (VIDEO)

Izvor: SamoProvereno.com, 18.Mar.2012

Retko se dešava da muzika koja se stvara u Srbiji postane hit u celom svetu, kao što je to pesma Borisa Krstajića "My Cherie", koju izvodi švajcarski DJ Antoan. Prvo je ovu pesmu u Srbiji proslavio DJ duo The Beat Shakers, u saradnji sa Albertom iz benda So Sabi, a potom im se priključio i poznati...

Nastavak na SamoProvereno.com...

Srpski kompozitor autor svetskog hita

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2012, 05:20

Retko se dešava da muzika koja se stvara u Srbiji postane hit u celom svetu, kao što je to pesma Borisa Krstajića "My Cherie", koju izvodi švajcarski DJ Antoan...Prvo je ovu pesmu u Srbiji proslavio DJ duo The Beat Shakers, u saradnji sa Albertom iz benda So Sabi, a potom im se priključio i poznati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.