Snežana Jovanović Šikica biografija

Izvor: Poznati.info, 13.Avg.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snežana Jovanović Šikica biografija

Snežana Jovanović Šikica poznata je srpsko-romska pevačica koja iza sebe ima uspešnu karijeru sa nekoliko snimljenih albuma i hitova koji se i danas rado slušaju. Osim Zlate Petrović i Vide Pavlović Snežana se smatra jednom od najvećih pevačica romske muzike u Srbiji.

Snežana Jovanović Šikica rođena je 17. novembra 1959. godine u Beogradu, a gde je završila osnovnu školu. Sa pevanjem je počela da se bavi već sa 15 godina, ali prvi album je snimila 1983. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << />
Snežana je venčana za harmonikaša Slobodana Bucu Jovanovića sa kojim ima troje dece od kojih se najstariji sin Zoran takođe bavi pevanjem dok mlađi sin Milan svira violinu. Snežana i Slobodan imaju i ćerku Oliveru. Snežana živi kod Lisovića, mesta gde se održava “Farma”.

Snežana ima najviše kafanskih hitova kao što su: “Misli mi čitaš”, “Ala bih se šikicala”, “Koliko se tuge skupilo u meni”, “Zavede me majko momak loš” itd. Na njezinim albumima su radili Dragan Knežević, Mića Nikolić i ostali.

Od pesma ne smemo da zaboravimo na: “Zavodnica”, “Badnje veče”, “Patka”, “Bio si mi sve”, “Nisi bio ti za mene”, “Baksuze, baksuze”, “Ko će tebe da mi zameni”, “To su lude godine”, “Boro”, “Došla sam ti sine”, “Milanovo kolo”, “Bolo, boli, boli”, “Tebe krivim”, “Robinja”…

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.