Slavski kolač, najbolji recept za testo i ukrase! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 15.Nov.2020, 10:54

Slavski kolač, najbolji recept za testo i ukrase! (VIDEO)

Slavski kolač, najbolji recept za testo i ukrase! Neka slavsku trpezu ukrasi najlepši i najukusniji slavski kolač! Čak i ako ste početnik, sa ovim receptom ne možete pogrešiti!

Potrebno je:

- 1/2 kg brašna

- 20 g kvasca

- so

- kašičica šećera

- 2 jaja

- šoljica ulja (najbolje maslinovo)

- voda po potrebi


Priprema:

U sud staviti malo mlake vode, udrobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << kvasac, zamesiti sa malo brašna. Smesu posoliti i staviti je na toplo mesto da ukisne.

Kada je kvasac nadošao, dodati brašno, kašičicu šećera, soli po ukusu, jaja i ulje. Sve sastojke zamesiti mlakom vodom. Testo dobro izraditi i ostaviti na toplom mestu da naraste.

Naraslo testo premesiti, oblikovati slavski kolač i staviti ga u dublju šerpu. Sačekati da kolač naraste, namazati ga umućenim žumancetom, i staviti da se peče na 200˚C. Skoro pečen kolač izvaditi iz rerne, ukrasiti ga i vratiti da se peče.

Ukrasi za slavski kolač

Za ukrase pripremite:

- 110 g brašna

- 2 kašičice soli

- 2 kašičice gustina

- oko 0,1 – 0,2 dcl vode

- kuhinjska providna folija

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.