Slavski kolač jednostavno i lako! Recept za početnike!

Izvor: Svet plus, 04.Nov.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavski kolač jednostavno i lako! Recept za početnike!

Za mnoge je mešenje slavskog kolača prava noćna mora, pa se pojedini odluče i na kupvinu već gotovog. Ne bi trebalo da bude tako! Slava je radostan i značajan događaj, zato se treba potruditi. Slavski kolač jednostavno i lako! Recept za početnike!

Potrebno je:

600 grama brašna

400 ml mlake vode

30 gr svežeg kvasca

100 ml ulja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera


Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
Kvacas ostaviti sa kašičicom šećera i brašna u deo mlake vode da nadođe. Kad nadođe zamesiti testo sa 600 grama brašna i preostalom mlakom vodom, uljem i kašičicom soli. Dodati i malo osveštane vode.

Testo ne sme da bude tvrdo. Ostavite ga u činiji prekrivenoj krpom da lepo naraste. Naraslo testo premesiti pa ga razvući u tepsiju (24 cm) podmazanu uljem i brašnom. Najbolje je da tepsija bude malo dublja. U tom slučaju lepo podmažite i stranice.

Kada u tepsiji naraste, namažite kolač žumancem (ako je slava mrsna) poređajte vaše ukrase. Ideje imate OVDE i OVDE

Slavski kolač prekriti lepo folijom i staviti u već zagrejanu rernu na oko 200-250 stepeni, nakon pola sata otkrijte kolač i smanjite temperaturu da vam ukrasi ne zagore. Bice dovoljno još 15- ak minuta, a možda i manje. Dužina pečenja vašeg slavskog kolača, zavisi od toga kakvu rernu imate.

Možda vam deluje komplikovano ali morate probati jer će vam svake naredne godine to predstavljati veliko zadovoljstvo. Pa i ako prvi put ne ispadne savršeno, ništa strašno. Važno je da je kolač umešen kod kuće sa puno ljubavi.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.