Sirće i soda bikarbona za gljivice na noktima!

Izvor: Svet plus, 05.Apr.2020, 11:03

Sirće i soda bikarbona za gljivice na noktima!

Bela ili žuta mrlja na vrhu nokta je najčešće prvi stepen infekcije noktiju to jest gljivica. One s vremenom mogu menjati oblik i boju, a nokat se može početi i listati što može biti vrlo neugodno.

Bez lečenja, gljivica se najčešće ne možemo rešiti, a ono što verovatno niste znali je da je soda bikarbona jedan od domaćih delotvornih lekova za gljivice.

Mešavina sode i sirćeta je dobra upravo zato što soda bikarbona nije fungicidna, što znači da neće ubiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << gljivice, ali će sprečiti njihovo širenje i rast, dok sirće koristimo kako bismo ubili gljivice.

Potrebno je:

– 4 do 5 kašika sode bikarbone

– 1 šoljica belog ili jabukovog sirćeta

– voda

– posuda za natapanje nogu

– papirni ubrus


 Soda bikarbona za blistavu kožu! Uklanja mrtve ćelije i bakterije!Soda bikarbona umesto pesticida! Cveće buja, puževi beže, čisti se zemlja!Soda bikarbona ispira otpad iz bubrega za samo tri dana!

Primena:

Pomešajte jednu šoljicu sirćeta u vodi koju ste prethodno usuli u posudu za natapanje nogu.

Natapajte oko 15 minuta, a zatim osušite papirnim ubrusima.

Ponovite to još jednom, ali ovaj put dodajte 4 do 5 kašika sode bikarbone.

Ponovite više puta dnevno, po dva puta bez i sa sodom bikarbonom.

Ideja ovog postupka je ta da će sirće prvo uništiti gljivice, a soda će sprečiti njihov dalji rast i širenje.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.