Sindikati podržavaju smenu direktorke Pozorišta mladih

Izvor: Svet, 20.Nov.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati podržavaju smenu direktorke Pozorišta mladih

Povodom najavljene sednice Upravnog odbora Pozorišta mladih, za petak, 21. novembar, na kojoj je predviđena i tačka dnevnog reda o razrešenju direktora ove kulturne ustanove i imenovanju v.d. direktora, sindikati zaposlenih u pozorištu su saglasni da je smena direktorke Tijane Delić, poslednji pokušaj da se ova ustanova spase od potpunog propadanja. Na teret joj se stavlja da je skoro ugasila lutkarsku scenu izvođenjem samo jedne premijerne lutkarske predstave ove sezone.
Pregledom >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << računovodstvene dokumentacije po nalogu br.2727. ustanovljeno je:
1. Da je direktorka Pozorišta mladih Tijana Delić službeno boravila u Sarajevu šest dana i to počevši od 19.12.2013. završno sa 24.12.2013. za šta je uredno podigla šest dnevnica. Uvidom u zapisnik sa sednice UO odrđane 23.12.2013., nedvosmisleno je utvrđeno da je pomenutoj sednici prisustvovala direktorka Pozorišta mladih Tijana Delić što je u potpunoj kontradikciji sa putnom dokumentacijom.
2. Da je direktorki Pozorišta mladih Tijani Delić u toku kalendarske 2013. godine isplaćeno ukupno 87 dnevnica za boravak na službenom putu.
3. Uvidom u račune za utrošeno gorivo, utvrđeno je da je pored evro-dizela za Dačiju, kupljeno i preko 400 litara benzina BMB 95 za zakupljeni automobil Reno-megan 1.4 –benzin, a utvrđeno je da nema nikakve propratne dokumentacije vezane za korišćenje Renoa.
4. U izveštaju nadzornog odbora, konstatovano je da je Tijana Delić podigla ukupono 97 ino dnevnica za putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i da postoji jedan putni nalog koji je sama sebi potpisala bez odobrenja i saglasnosti predsednika Upravnog odbora Pozorišta mladih.
Imajući u vidu navedene činjenice, direktorka Pozorišta mladih Tijana Delić se, nenamenskim trošenjem sredstava, oglušila o Vladine mere štednje.
S druge strane, Tijana Delić tvrdi da njenu smenu traži SPO i lično Vladimir Jelić, te da je ne mogu smeniti jer je nestranačka ličnost izabrana na tu funkciju po konkursu.
Vladimir Jelić, član gradskog veća za obrazovanje nije želeo da komentariše tvrdnje Delićeve uz napomenu da niti je birao niti smenjuje dir. Pozorišta mladih.
Napadu na SPO prethodilo je zajedničko saopštenje Sindikata glumaca i Saveza samostalnih sindikata Pozorišta mladih u Novom Sadu u kojem je podržana smena Tijane Delić sa mesta direktora tog teatra i ujedno pružena prilika da konačno, stručna osoba počne da vodi ovu važnu kulturnu ustanovu, te sindikat predlaže da to bude Emilija Mrdaković, koja već 25 godina radi kao reditelj lutkarske scene. Iza ovog predloga stoji ogromna većina zaposlenih radnika, ali i stručna javnost.
Autor: Life Content
Foto: www.pozoristemladih.co.rs

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.