Shakira optužena za utaju poreza

Izvor: Tracara.com, 14.Dec.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Shakira optužena za utaju poreza

Španski tužioci optužili su pop pevačicu Shakiru za utaju poreza, navodeći da nije platila više od 14,5 miliona evra između 2012. i 2014. godine. U danas podnetoj optužnici tvrdi se da je Shakira navela Bahame kao svoje zvanično prebivalište zbog poreza, ali da je zapravo u to vreme živela u Španija sa svojim partnerom, fudbalerom Gerardom Piqueom. Tužioci u Barseloni navode da je putovala u inostranstvo na kratko zbog profesionalnih obaveza, dok je veći deo godine boravila u Španiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Tracara.com << Oni traže da plati porez u Španiji na prihod iz celog sveta. Kolumbijska pevačica se zvanično preselila u Španiju zbog poreza 2015. godine. Sud treba da odluči da li ima dovoljno dokaza za izvođenje Shakire na suđenje. Pevačica se za sada nije oglašavala ovim povodom, ali se o ovome pisalo još u januaru ove godine. Tada se njeno ime pojavilo u aferi Rajski papiri, jer se sumnja da je pevačica iz Španije na Maltu prebacila milione evra i na taj način izbegla plaćanje poreza, zbog čega joj preti i zatvorska kazna. ”Shakira je živela u Španiji od 2011. do 2014. godine i trebalo je da plati porez na svu zaradu od koncerata koje je održala širom sveta, a ne samo do nastupa u ovoj zemlji’‘, izjavio je poreski službenik. On dodaje da  je poreska uprava zatražila od španskih vlasti da detaljno ispitaju Shakirine finansije kako bi se utvrdilo da li je počinila prekršaj, a protiv nje je već podignuta optužnica.

Nastavak na Tracara.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužba za utaju poreza protiv Šakire

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Dec.2018

Španski državni tužilac je podigao je optužnicu za utaju poreza protiv kolumbijske pjevačice Šakire, koja je, izbjegla da plati više od 14,5 miliona evra u periodu od tri godine, dok je živjela u Kataloniji, izvjestio je "Europa pres", a prenio je Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tracara.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tracara.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.