Seka Sablić: „Ne družim se s ljudima koji zvocaju“

Izvor: Prva.rs, 10.Jul.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seka Sablić: „Ne družim se s ljudima koji zvocaju“

Reč je o igranoj seriji koja na komičan način prikazuje zajednički život kroz tri para: mladog, koji tek započinje život pod istim krovom, sredovečnog, koji je usred „krize srednjih godina“ i zrelog, koji deli dobro i zlo već 45 godina. Kroz prizmu svakog para gledaoci će se na duhovit način susresti sa radostima i „mukama“ svakodnevice udvoje. 
Razgovarali smo sa Sekom Sablić, u seriji životnom saputnicom Bore Stjepanovića.
Ulogama kojima je obeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << domaću kinematografiju, Seka je dala specifičan pečat komediji, ali i dokazala da je najteže zasmejati ljude. Zato je i volimo jer uspeva da nas nasmeje i istovremeno da lekciju o najtananijim životnim odlukama. Recimo, o ljubavi i o braku.
Šta imate da nam kažete o ulozi u seriji „Nemoj da zvocaš“? Iz vaše glumačke bračne perspektive?
- To je meni vrlo poznato, iako nikad nisam bila u braku, ali sam ga doživela kroz moje uloge u serijama i u teatru, taj bračni život, tako da je meni sve ovo leglo kao rukavica. Jako dobro vladam time. Žene me obožavaju, a muški svet me baš i ne voli. Zato što oseća da sam ih provalila, hiljadu nasto.
Kome kažete „nemoj da zvocaš“?
- Ne kažem nikome. Ja se ne družim sa ljudima koji bi mi zvocali.
Kroz prizmu uloga koje ste tumačili, koje su zamke bračnog života? Čega da se pazimo?
- Ja nemam pojma. Najvažnija je stvar ne shvatati ozbiljno. Stvarno, sve sa medom i šećerom, biti veseo... Ne treba ništa shvatati ozbiljno. Ali, u poslednje vreme stalno slušamo te priče o nasilju, o agresiji... To ni slučajno! Čim žena primeti... Ljubav mora da bude uzvraćena. Ne mislim ljubav kao ono „maco, cico, coco“, nego s poštovanjem, s obe strane. Ako nije obostrano, briši glavom bez obzira. Nema pomoći, nema spasa tu. Naravno, ako ne daj bože, muž (retko žena maltertira muža, ali i žene mogu da budu, što kažu kučke), ako muž koristi tu mušku snagu, snagu muškarca, mužjaka da zastrašuje, makar samo da zastrašuje, ne čak i da udari, ona odmah mora da beži pa makar ’leba nemala da jede.
Snimate seriju, leto je u jeku. Šta je najlepše ovog leta?
- Najlepše mi je što će sad da bude prekid do kraja avgusta i idem na more kod svojih, tamo me unuk čeka, ima tri godine i mnogo ga volim.
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.