Sedam godina od smrti kralja popa Majkla Džeksona!

Izvor: Svet plus, 25.Jun.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam godina od smrti kralja popa Majkla Džeksona!

Kralj popa, Majkl Džekson, preminuo je na današnji dan pre sedam godina, a njegovi fanovi i dalje žale za njim.

Legendarni pevač Majkl Džekson je solo karijeru započeo 1971. godine, a početkom 80-ih godina postao je dominantan na pop sceni.

Njegov album "Thriller" iz 1982. godine je najprodavaniji album svih vremena i bio je zaslužan za preobražaj muzičkih spotova, zahvaljujući spotovima za svoje numere: Beat It, Billie Jean, Thriller... Inspirisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je brojne pop, rok, ritam i bluz i hip-hop izvođače. Dva puta je uvršten u "Rokenrol kuću slavnih", tokom karijere je osvojio 15 Gremi nagrada i 26 američkih muzičkih nagrada, a prodao je preko 750 miliona albuma širom sveta.

Preminuo je od prekomerne doze anestetika propofola. U danima koji su prethodili tragičnom ishodu, pripremao se za veliki povratak na muzičku scenu nakon duže pauze, za seriju koncerata u Londonu. Lekar Konrad Mari, koji je pevaču dao fatalnu dozu propofola, osuđen je u novembru 2011. godine za ubistvo iz nehata na četiri godine zatvora i u međuvremenu je pušten na slobodu.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

SEĆANJE NA LEGENDU MUZIKE: Sedam godina bez Majkla Džeksona (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Jun.2016

Legendarni Majkl Džekson, jedan od najpopularnijih pevača svih vremena, preminuo je na današnji dan 2009. godine. Rođen u muzičkoj porodici i bio je sedmo od devetero dece...Karijeru je započeo sa 11 godina, i to u bendu “Jackson 5″, gde nastupao sa svojom braćom Džermejnom, Titom, Džekijem,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.