SRAMOTA: Hrvati stavili Nives i Pavića u isti koš!

Izvor: Press, 03.Jun.2010, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA: Hrvati stavili Nives i Pavića u isti koš!

Hrvatska starleta Nives Celzijus nominovana je za hrvatsku književnu nagradu „Roza" zajedno sa nedavno preminulim srpskim piscem Miloradom Pavićem! Ovu skandaloznu odluku doneo je žiri, koji je supruzi hrvatskog fudbalera Dina Drpića uputio specijalnu pozivnicu. U obrazloženju žiri je Nivesinu knjigu „Gola istina" nazvao polemičnim, uznemirujućim romanom i kompilacijom gorkih uspomena koja nudi surov prikaz hrvatske stvarnosti.- Ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vrhunska proza koja možda najbolje prikazuje naše aktuelno stanje društva, proza koja bez stida može da stane uz rame hvaljenom romanu Amosa Oza „Priča o ljubavi i tmini" - navodi se u obrazloženju žirija, koji je za Pavića naveo da je „jedan od najvećih srpskih pisaca".
Pored Nives i Pavića, u konkurenciji za ovu nagradu nalazi se još šest finalista.   

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandal: Nives Celzijus i književnik Milorad Pavić u istom "košu" za nagradu

Izvor: Svet, 03.Jun.2010

Hrvatska starleta Nives Celzijus nominovana je za hrvatsku književnu nagradu "Roza" zajedno sa nedavno preminulim srpskim piscem Miloradom Pavićem! Ovu skandaloznu odluku doneo je žiri, koji je supruzi hrvatskog fudbalera Dina Drpića uputio specijalnu pozivnicu. U obrazloženju žiri je Nivesinu...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.