Recept za sočna pileća krilca na kineski način!

Izvor: Svet plus, 25.Nov.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za sočna pileća krilca na kineski način!

Recept za sočna pileća krilca na kineski način! Mogu se spremati na različite načine, dodavati u druga jela ali sam pogleda na ovako spremljena krilca otvoriće vam apetit. Pripremite ukusan i neobičan obrok za celu porodicu po uzoru na kinesku kuhinju. 

Potrebno vam je za pripremu:

- 16 pilećih krilaca

- 2 kašike meda

- 1 zgnječena ljuta papričica

- so

- sok od limuna

- 1 kašičica sitno narendanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << oljuštenog đumbira

- 6 kašika soja-sosa

- 5 kašika ulja od kikirikija

- 2 kesice smrznutog povrća (kineska mešavina)


 Ne bacajte stari hleb! Recept za najbolju gurmansku pitu!

Priprema: 

Med spojte sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija  i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih  i ostavite da odstoje tri sata u firužideru.

Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostlom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temereaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.

Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i poslužite uz pirinčanu testeninu.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.