Recept za salatu u tegli, koja otklanja umor i podiže imunitet!

Izvor: Svet plus, 30.Sep.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za salatu u tegli, koja otklanja umor i podiže imunitet!

Recept za salatu u tegli! Kako izreka kaže, ono si šta jedeš. Hrana nam može pomoći da se izborimo sa bolestima ili nam može oslabiti imunitet. Ako pitate naše bake, postoji dva pravila u ishrani za borbu protiv prehlade. Piti puno tečnosti - čaja, supe i vode i jesti puno voća i povrća. Ova salata od cvekle, šargarepe i jabuke otklanja umor i podiže imunitet!

Ako ste se već razboleli, to znači da vam određeni minerali i vitamini nedostaju, pa je pravo vreme da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << vašu ishranu ubacite najzdravije povrće.

Za ovu salatu vam je potrebno:

4 cvekle

4 šargarepe

3 jabuke

1 celer

1 ceo limun

sok od 2 limuna

5 kasika meda


Priprema:

Cveklu, jabuke i celer oljuštiti, šargarepu oprati dobro, limun takođe oprati pa sve sitno samleti ili narendati.

Dodati sok od 2 limuna i med pa sve dobro promešati. Nakon toga staviti u tegle i čuvati na hladnom mestu, a najbolje u frižideru.

Od navedene količine dobiju se od prilike dve tegle u kojima se nalaze vitamini koji otklanjaju  umor, podižu imunitet, popravljaju krvnu sliku i okrepljuju organizam.

Uzimati ovu salatu svakoga dana tri puta dnevno, pola sata pre jela, po jednu veliku kašiku i vaše telo će vam biti zahvalno. 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.