Pronađen prvi snimak međurasnog poljupca (video)

Izvor: Svet, 20.Nov.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen prvi snimak međurasnog poljupca (video)

Britanski filmski institut (BFI) pronašao je u svojim arhivama zapis za koji se veruje da je prvi snimak međurasnog poljupca koji je ikada prikazan na britanskoj televiziji.
Kako prenosi Bi-Bi-Si, poljubac dvoje mladih ljudi, belkinje i crnca, zabeležen je na snimku drame “You in Your Small Corner” koja je uživo emitovana na kanalu ITV u junu 1962. godine.
Snimak, koji od tada više nikada nije prikazan na televiziji, stariji je od scene međurasnog poljupca u medicinskoj seriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Emergency Ward 10 iz 1964. godine kao i slične scene u američkom naučnofantastičnom serijalu Zvezdane staze iz 1968. godine, u kojoj poljubac razmenjuju poručnik Uhura (Nišel Nikols) i kapetan Džejms T. Kirk (Vilijam Šetner).
Drama “You in Your Small Corner” bila je adaptacija pozorišne predstave Berija Rekorda koja je odigrana u pozorištu Rojal kort, a koja govori o ljubavi mladom Jamajčaninu koji dolazi u Kembridž radi studija i tu se zaljubljuje u belu devojku.
frameborder="0" allowfullscreen>

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.