Izvor: Scandal.rs, 04.Apr.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećno razmrdavanje: Trošenje kalorija u prirodi

Stručnjaci su saglasni po pitanju toga da je ključni činilac dobrog raspoloženja i optimizma koji proleće donosi u tome što se više vremena provodi napolju i što je čitavo telo aktivnije. Prema istraživanju koje je još 2013. obavila grupa finskih naučnika sa tri renomirana univerziteta, sreća je jedina emocija koja se povezuje sa osećanjima i aktivnošću u svim delovima tela. Sigurno ste osetili nekada uzbuđenje u grudima, življe pokretanje ruku i nogu ili leptiriće u stomaku… >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << Svi ti doživljaji se vezuju za sreću, a novija psihološka i fiziološka istraživanja su nepobitno utvrdila da je ta veza povratna. Dakle, ne samo da sreća izaziva različite doživljaje po celom telu, nego i fizička aktivnost tela može da vas učini srećnim!

Ovo je naročito tačno kada se radi o aktivnosti napolju, jer boravak u prirodi koja se budi svuda oko vas može samo da pospeši osećaj blagostanja i potpomogne pozitivne emocije. Zato, izađite napolje i bacite se u akcije koje troše kalorije i tope naslage koje ste nabacili tokom zime, a evo i nekih predloga za konkretne aktivnosti koje svako može lako da preduzme s tim ciljem na umu!

Za početak, kada dođe toplije vreme možete da svoj redovan trening premestite napolje, u park ili na zelenu površinu. Bez obzira na to da li je reč o jogi, pilatesu ili nekom drugom obliku vežbanja koji ne zahteva sprave, izlazak na otvoreno je veoma jednostavan, samo treba izneti strunjaču ili asuru u park i spremni ste. Mnogima (uglavnom muškog pola) su dovoljno i lopta i poljana za fudbal. Takođe, pešačenje po prirodi je savršen izbor za sve koji vole da uz utrošak kalorija imaju vremena i prilike da uživaju u okruženju kroz koje prolaze ili popričaju sa partnerom. Prirodni saveznik šetne po prirodi je i vožnja bicikla, a za sve koji se odluče da odu van grada i parkova, na reku ili na planinu, tu su i malo ozbiljnije aktivnosti kao što su plivanje, planinarenje odnosno penjanje po stenama. Za šta god da se odlučite, sigurno je da ćete se osećati energičnije i zadovoljnije sobom!

Dodatne informacije potražite na www.pronadjimeru.com

Ostatak teksta pročitajte ovde: Prolećno razmrdavanje: Trošenje kalorija u prirodi

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.