Prolećna nega kože i kako do savršenog izgleda!

Izvor: Svet plus, 30.Mar.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolećna nega kože i kako do savršenog izgleda!

Prolećna nega kože i kako do savršenog izgleda! Došlo nam je proleće i odmah smo primetili da naša koža i kosa reguju na promene.

Da biste zaštitili svoju kožu morate se posvatiti njenoj nezi, isto je i sa kosom. U toku zime se trudimo da nam hladnoća van i suv vazduh u prostorijama nanese što manje štete, a sada je vreme da nam hidratacija bude prioritet.

Obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Ne dozvolite da vas zavara to što je sunce još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << blago. Ukoliko nemate problema sa kožom u smislu izbijanja fleka od sunca, dovoljan je i zaštitni faktor 20, kao prevencija od preranog dobijanja bora.

Takođe, koža usana tokom zime često postane suva i sklona promenama kao što su perutanje i pucanje. Rešenje je jednostavno, svaki put kad perete zube četkicom nežno izmasirajte površinu usana i obavezno nanesite balzam za usne koji će im pružiti neophodnu vlažnost.

Posle duge zime, hladnoće, suvog vazduha u prostorijama u kojima boravimo i kosi je potrebna dodatna nega. Maske i balzame treba koristiti i u toku zime ali ako to niste činili, sada ih ne smete izostavljati. Skratite krajeve kose i izvucite neki pramenčić u boji piva jer je to veoma popularna boja ovog proleća.

Koža laktova je izuzetno osetljiva, pa joj treba redovan piling i nanošenje neke jače hranljive kreme. To će biti dovoljno da nestane suva koža u ovoj zoni.

Proleće znači – sandale! Zato, deblji sloj kreme za negu stopala, pamučne čarapice i do jutra ćete imati meka i nežna stopala.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.