Izvor: Svet plus, 21.Jul.2020, 11:15

Preukusna večera na brzinu! Pikantna tunižanska Šakšuka! (RECEPT)

Preukusna večera na brzinu! Pikantna tunižanska Šakšuka! (RECEPT)

Preukusna večera na brzinu! Pikantna tunižanska Šakšuka! Jaja spadaju među narasprostranjenije supermanirnice, a ipak ih često ne jedemo nakon što sat otkuca podne. Poznato je da su jaja omiljeni doručak, ali zašto ih ne biste ponekad jeli i za večeru?

Potrebno:

2 kašike ulja,

1 kašičica čilija,

2 kašike kečapa,

2 veče crvene paprike,

4 čena belog luka,

1 kašičica kima,

1 konzerva >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << čeri paradajza,

6 jaja,

200 ml grčkog jogurta (može i naš gušći jogurt)


 Starinski sladoled od breskve! (RECEPT)

Priprema:

U dubokom tiganju podgrejte ulje, pa dodajte čili, kečap, ceskanu papriku, pasirani beli luk, kim i malo soli. Dinstajte oko 10 minuta, dok paprika ne omekša. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta dok sos ne postane gušći. U susu napravite kašikom mala udubljenja, i u svako razbijte po jedno jaje. Nastavite sa kuvanjem dok jaja nisu spremna po vašem ukusu, a u međuvremenu možete i da pokrijete tiganja da bi se belance odozgo brže skuvalo. Služite vruća jaja u sosu sa dodatkom hladnog grčkog jogurta.

Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.