
Izvor: Svet plus, 21.Jul.2020, 11:15
Preukusna večera na brzinu! Pikantna tunižanska Šakšuka! (RECEPT)
Preukusna večera na brzinu! Pikantna tunižanska Šakšuka! Jaja spadaju među narasprostranjenije supermanirnice, a ipak ih često ne jedemo nakon što sat otkuca podne. Poznato je da su jaja omiljeni doručak, ali zašto ih ne biste ponekad jeli i za večeru?
Potrebno:
2 kašike ulja,
1 kašičica čilija,
2 kašike kečapa,
2 veče crvene paprike,
4 čena belog luka,
1 kašičica kima,
1 konzerva >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << čeri paradajza,
6 jaja,
200 ml grčkog jogurta (može i naš gušći jogurt)
Starinski sladoled od breskve! (RECEPT)
Priprema:
U dubokom tiganju podgrejte ulje, pa dodajte čili, kečap, ceskanu papriku, pasirani beli luk, kim i malo soli. Dinstajte oko 10 minuta, dok paprika ne omekša. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta dok sos ne postane gušći. U susu napravite kašikom mala udubljenja, i u svako razbijte po jedno jaje. Nastavite sa kuvanjem dok jaja nisu spremna po vašem ukusu, a u međuvremenu možete i da pokrijete tiganja da bi se belance odozgo brže skuvalo. Služite vruća jaja u sosu sa dodatkom hladnog grčkog jogurta.
Prijatno!
Još recepata možete pogledati OVDE