Preminuo poznati glumac nakon duge bolesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 15:53

Preminuo poznati glumac nakon duge bolesti

Pamtićemo ga po brojnim televizijskim ulogama.

Hari Džonson, poznati američki glumac, preminuo je u 81. godini nakon duge bolesti.

Smrt poznatog glumca potvrdila je njegova supruga Kristin. Tokom karijere duge preko četiri decenije, Hari je glumio u mnogim poznatim serijama, između ostalog i u serijama "Svemirska krstacira Galaktika", kao i "Red i zakon".

Kako "Dedlajn" piše, Džonson je preminuo 2. januara u Los Anđelesu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hari je rođen 27. decembra 1942. godine u Plejnfildu u Nju Džerziju.

Karijeru je započeo 1978. godine u seriji "Svemirska krstarica Galaktika". Potom je glumio u serijama "Meš", "Kvinsi", kao i "Bafi, ubica vampira". Osim na malim ekranima, Džonson je glumio i u mnogim filmovima, kako na velikom platnu, tako i u TV filmovima.

Pozajmljivao je i glas u video-igricama, kao što su "Need for Speed". Glas je pozajmljivao i u više projekata Dika Vulfa, preko dve deceni, uključujući sve "Red i zakon" i "Čikago" serije.

Osim glumom, Hari se bavio i pisanjem pod pseudonimom Hari Kesl. Njegova prva knjiga objavljena je 2013. godine.

Voleo je da plovi, a kolege će ga pamtiti i po dovitljivosti i navici da unosi radost i "svetlost" na setovima.

- Pravio je od posla zadovoljstvo - prisećaju se kolege.

Za sobom ostavlja ožalošćenu suprugu Kristin, sa kojom je bio 15 godina u braku, kao i dvoje pastoraka - Olivera i Penelopu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.