Preminula Silvija Kristel, poznata po ulozi Emanuele

Izvor: Press, 18.Okt.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Silvija Kristel, poznata po ulozi Emanuele

Holandska glumica Silvija Kristel, seks simbol iz 1970-ih i 1980-ih godina i junakinja filmskog serijala "Emanuela", umrla je od raka u noći između srede i četvrtka, saopštio je njen agent.

"Umrla je tokom noći, u snu", kazala je Marieke Varharen i dodala da je glumica umrla od raka.

Silvija Kristel u julu je smeštena u bolnicu u Amsterdamu nakon moždanog udara. Prethodno je lečena od raka grla i podvrgnuta je tretmanu protiv metastaza na jetri.

Silvija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kristel stekla je svetsku slavu posle prvog filma iz serijala "Emanuela" Džasta Džekina, koji je prikazan u Francuskoj 1974. Film, koji govori o erotskim avanturama mlade žene na proputovanju po Aziji, bio je toliko popularan da je čak 13 godina bio na repertoaru jednog bioskopa na Jelisejskim poljima u Parizu. Snimljen je po istoimenom romanu Emanuele Arsan.

Usledila je serija nastavaka u kojima je igrala holandska glumica - "Emanuela 2" snimljen je 1975, "Zbogom Emanuela" 1977, a "Emanuela 3" 1984. Silvija Kristel igrala je i u filmovima "Mata Hari", "Ljubavnik ledi Četerli" i "Privatni časovi".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.