Predstavljamo vam devet faza X factora

Izvor: Prva.rs, 01.Mar.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljamo vam devet faza X factora

FAZA 1. - PREDAUDICIJE 
Prvi deo procesa selekcije predstavljaju predaudicije: prvi sustret svih prijavljenih kandidata sa stručnom komisijom koju angažuje produkcija projekta. Predaudicije se održavaju širom regiona, a selekciju kandidata vrši stručni tim ljudi sačinjen od profesionalaca iz oblasti muzičkei tv industrije.Kandidati koji prođu selekciju stručne komisije nastupaju u sledećoj fazi takmičenja.
FAZA 2. – ŽIRI AUDICIJE: 5 epizoda 
Audicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << predstavljaju fazu takmičenja u kojoj se odabrani kandidati prvi put susreću sa publikom I žirijem XFA. Na audicijama kandidati pevaju jednu pesmu po izboru, a potom žiri odlučuje ko zaslužuje da ide u sledeću fazu takmičenja.
Nakon što takmičar nastupi, sudije daju komentare i glasaju. Takmičaru je potrebna većina pozitivnih glasova, odnosno tri ili četiri „Da“ da bi prošao dalje. Audicije će gledaocima X Faktora Adria biti prikazane u 5 uzbudljivih epizoda u trajanju od 60 minuta.
FAZA3.–BOOTCAMP: 2 EPIZODE
NOVO PRAVILO “IZAZOV 6 STOLICA”
U ovoj fazi takmičenja kandidati koji su prošli žiri audicije, susreću se sa raznim izazovima koji nedvosmisleno pokazuju ko je od njih spreman da prođe u sledeću fazu borbe. U “bootcampu” takmičari nastupaju pred žirijem, ali ovoga puta po grupama. U ovoj fazi takmičenja "bootcampa" sledi preokret – dinamika takmičenja se menja: sudije postaju mentori takmičarima! 
Na početku ove epizode izabrani kandidati će biti podeljeni po grupama: mladići do 27, devojke do 27, vokalne grupe i stariji od 27.
Svaki član žirija u ovoj epizodi dobiće svoju grupu takmičara kojima će biti mentor do kraja serijala.Od ove faze takmičenja mentori tj. sudije serijala kreću u međusobnu uzbudljivu borbu za pobedu. Svaki sudija ima šest stolica i mora da odluči kojih šest takmičara ostaju da sede na njima i prolaze dalje.
O ostalim fazama takmičenaj možete da se obavestite na sajtu xfactor.prva.rs

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.