Poznate ličnosti koje su se venčale s rođacima

Izvor: Svet, 13.Jan.2016, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznate ličnosti koje su se venčale s rođacima

U današnje vreme teško je zamisliti da se dve osobe koje su bliski rođaci venčaju, a brak među rođacima zakonski je zabranjen širom sveta, a isto tvrdi i religija. Tako je, na primer, prema načelima Srpske pravoslavne crkve, brak između dvoje ljudi različitog pola dozvoljen je posle četvrtog kolena krvnog srodstva.
Međutim, nije oduvek bilo tako, i u neka stara vremena sasvim normalna pojava bilo je venčanje srodnika, te su razni vladari pred oslatar stajali sa svojim, bližim >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << ili daljim, sestrama. Zabrana venčanja među rođacima nastala je tek u devetnaestom veku, mada, verovali ili ne, danas u SAD postoji čak šest država koje dozvoljavaju brak između srodnika prvog kolena, ali pod određenim uslovima. Na primer, u Arizoni, Ilinoisu i Indijani možete da se udate za svog bliskog rođaka ako ste oboje stariji od 65 godina ili jedno od vas ne može da ima decu.
I među poznatim ličnostima ima onih koji su se venčali svojim rođakom.
Foto: Guliver/Getty



Kevin Bejkon i Kira Sedžvik
Glumački par u braku je više od dve decenije, a tek nedavno, pre nekoliko godina, otkrili su da su u srodstvu. Oni su rođaci devetog kolena, a ovu informaciju saznali su na veoma neobičan način. Oni su, naime, gostovali u televizijskoj emisiji “Pronađi svoje korene”, gde se, na osnovu DNK uzorka radi njihovo porodično stablo. Uvereni da znaju sve jedno o drugom šokirali su se kada su saznali da su rođaci. Inače, oni imaju dvoje dece iz dugogodišnjeg braka punog ljubavi.
Koje su još poznate ličnosti bile u braku s rođacima pogledajte na portalu “Lepota i zdravlje”.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.