Poznate ličnosti koje su nas napustile u 2016. godini!

Izvor: Svet plus, 30.Dec.2016, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznate ličnosti koje su nas napustile u 2016. godini!

Godina koja je na izmaku bila je pogubna za srpsku umetničku scenu. Mnogobrojne legendarne ličnosti su nas napustile, ali su iza sebe ostavili velika dela po kojima ćemo ih pamtiti.

Posebno tužna 2016. godina bila je na daskama koje život znače. Mnogi legendarni glumci su nas napustili ove godine. Početkom januara napustio nas je Dušan Golumbovski, publici najpoznatiji po ulozi Ozrena Soldatovića u seriji "Srećni ljudi".

11. marta ove godine sve nas je iznenadila >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << vest da je preminuo Dragan Nikolić, doajen srpskog glumišta, koji se dugo borio sa teškom bolesti. Samo 15 dana kasnije, još jedna smrt šokirala je Srbiju. Marinko Madžgalj preminuo je u 37. godini života, nakon duge borbe sa rakom pankreasa.

Čuveni Valter dugo je bolovao, ali se uvek vraćao jači nego pre. Ipak, 23. maja napustio nas je i Velimir Bata Živojinović, u njegovoj 82. godini života.

Taman kad smo se ponadali da se crni niz završio, 15. juna sve je iznenadila vest da je na sceni pozorišta UK "Vuk", tokom izvođenja predstave, preminuo svima omiljeni Milorad Mandić Manda.

Nažalost, među onima koji sada igraju na pozorišnim daskama negde tamo su i Ivan Bratković Plišo, poznat po ulozi u seriji "Kud puklo da puklo", Đorđe Jelisić, čuveni pop Spira iz filma "Pop Ćira i pop Spira" i Svetislav Bato Jelisavčić.

Kada su druge profesije u pitanju, napustili su nas Duško Korać, novinar RTS-a i sportski komentator, Slobodan Santrač, najbolji strelac u istoriji srpskog fudbala, Ekrem Jevrić, rijaliti i jutjub zvezda, pevačica Jelena Krsmanović, Zlatko Zlatković, astrolog, Nemanja Ivanović Manya, di-džej, Denis Čabrić, basista grupe Regine i Dragana Ćosić, novinarka Studija B. 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.