Posno medeno srce! Savršeno za slavsku trpezu! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 12.Dec.2023, 12:36

Posno medeno srce! Savršeno za slavsku trpezu! (RECEPT)

Posno medeno srce, spremljeno na ovaj način savršeno je za slavsku trpezu i tanjir sa sitnim kolačima. Preukusno je, topi se u ustima!

Potrebno za medeno srce:

300 ml vode

200 grama šećera

200 grama brašna

2 kašike (pune) kakao

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

50 ml. ulja


I još: Džem od kajsija i posna čokolada.

PRIPREMA MEDENOG >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << SRCA:

Sjediniti sve sastojke osim džema i sipati u kalupe u obliku srca ali do jedne trećine. Staviti u zagrejanu rernu na nekoliko minuta, dok se ne uhvati korica pa izvaditi i dodati po kašičicu džema  i ostatak smese za testo ( sipajte skoro do vrha svakog kalupa)

Peći na 180 stepeni.

Ukupno vreme pečenja u već zagrejanoj rerni je oko 20 minuta.

Kada su medena srca pečena i ohlađenja prelijte ih čokoladom i stavite u korpice.

Glazura se pravi od 300 grama čokolade i četiri kašike ulja. Najbolje topiti je na pari.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.