Posni ručak! Krompir iz rerne na manastirski način! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 05.Jan.2024, 11:51

Posni ručak! Krompir iz rerne na manastirski način! (RECEPT)

Posni ručak sočan, ukusan, prosto savršen... Poslužite uz omiljenu salatu i uživate u ukusima ovako pripremljenog obroka. Krompir iz rerne na manastirski način.

Potrebno za manastirski krompir:

600gr krompira

150ml maslinovog ulja

5 čenova belog luka

origano, 5 lovora

so i biber 


I još:

150ml vode

1 limun


Priprema posnog ručka:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
Prvo zagrejte rernu na 250 stepeni.

Operite, oljuštite i isecite krompir kao na slici i poređajte ga u tepsiju. Krompir ne sme da bude jedan preko drugog.

Prokuvajte vodu (nešto više od jedne čaše je dovoljno da prekrije krompir) i u nju rastvorite so (treba dosta soli, ali oprezno). Tom vodom prekrijte krompir koji ste poređali u tepsiju. Dodajte ulje, pospite krompir origanom, stavite beli luk, lovor i biber. Sok od limuna ne dodajemo na početku jer će se od njega krompir stvrdnuti!

Ubacite krompir u zagrejanu rernu na 250 °C. Čim krompir krene da rumeni tj. čim dobije boju i ispari sva voda tj. ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200°C i pecite sve dok krompir ne omekša, ukupno oko 50 minuta, sve zavisi od rerne i krompira.

Negde pred kraj pečenja izvadite tepsiju i prelijte krompir sokom od sveže ceđenog limuna, vratite par minuta u rernu, izvadite i poslužite.

Prijatno!

Ostale recepte za pripremu posne hrane možete potraćiti OVDE.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.