Pogledajte najveće propuste u istoriji koji su se vrlo brzo isplatili

Izvor: Svet, 29.Apr.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte najveće propuste u istoriji koji su se vrlo brzo isplatili

Možete li zamisliti da nekad davno neko nije hteo da kupi Gugl za smešnu cenu? Ili da neko nije hteo da potpiše ugovor sa Bitlsima, kao i da izdavačke kuće nisu želele da objave Harija Potera?
Odbili Džoan Roling
Čak 12 izdavačkih kuća odbilo je rukopis “Harija Potera” pre nego što je izdavačka kuća “Bloomsbury” odlučila da ga objavi i to po preporuci osmogodišnje ćerke predsednika kuće.
Milion dolara za Gugl bilo im je previše
Osnivači >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Gugla Lara Pejdž i Sergej Brin su 1999. godine ponudili direktoru Excitea Džordžu Belu svoj najpoznatiji pretraživač za cenu od milion dolara. On nije hteo da ga kupi, pa su momci čak spustili cenu na 750.000 dolara. Bel nije prihvatio ni tu ponudu. Gugl je danas težak 365 milijardi dolara.
Težak dan na berzi
Jedan japanski berzansi mešetar koštao je svoju firmu 190 miliona funti nakon što je greškom prodao 610.000 deonica za 1 jen umesto 1 deonicu za 610.000 jena.
Fejsbuk ih je odbio
Programeri Brajan Ekton i Jan Koum bili su 2009. godine na razgovoru za posao u Fejsbuku. Društvena mreža ih je glatko odbila, a oni su nakon toga dobili ideju za aplikaciju koju danas znamo kao – Whatsapp, odnosno kao aplikaciju koju je prošle godine onaj isti Fejsbuk kupio za 19 milijardi dolara.

Naručili preširoke vozove
Francuske železnice ove godine su odlučile da obnove vozni park pa su na to potrošile 15 milijardi evra. Nažalost, ti su vozovi preširoki za ulazak u gotovo 1300 željezničkih stanica širom zemlje. Ispravka ovog problemčića koštaće ih dodatnih 50 miliona evra.
Uzeli Brajana Pula i Tremelose umesto...
Muzička izdavačka kuća Decca je 1962. godine tražila novi bend sa kojim će potpisati ugovor. Na audiciju su pozvali dva benda i na kraju su se odlučili za Brajana Pula i Tremelose. A zanima vas koji bend su odbili? Zanimljivu četvorku iz Liverpula po imenu The Beatles.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Pogledajte neverovatne greške zbog kojih su se gubile ogromne pare

Izvor: Scandal.rs, 29.Apr.2015

Možete li zamisliti da nekad davno neko nije hteo da kupi Gugl za smešnu cenu? Ili da neko nije hteo da potpiše ugovor sa Bitlsima, kao i da izdavačke kuće nisu želele da objave Harija Potera?..Odbili Džoan Roling..Čak 12 izdavačkih kuća odbilo je rukopis “Harija Potera” pre nego što je...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.