Pogačice mekane kao pena čak i posle dva dana! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 08.Okt.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogačice mekane kao pena čak i posle dva dana! (RECEPT)

Svi tragamo za proverenim receptom kada su u pitanju mekana testa ili ona koja će bar nekoliko sati nakon pečenja ostati sveža. Ovo su pogačice mekane kao pena čak i posle dva dana, ako se toliko uopšte i zadrže na vašem stolu.

Spiralne pogačice su mekane, vazdušaste i takve ostaju i posle dva dana. Nije potrebno koristiti previše masnoće da bi testo bilo mekano, a evo šta vam je potrebno za ove penaste pogačice:

Kvas:

- 200 ml. mleka
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
- 2 kašike šećera

- 4 kašike brašna

- 20 gr. svežeg kvasca


Testo:

- 500 grama brašna tip 400

- 10 gr. soli

- 150 ml. jogurta

- 50 gr. maslaca

- 1 jaje

- još 70 gr. brašna za posipanje

- 2 belanca

- malo soli

- susam, lan ili kim


Pomešajte sastojke za kvas i ostavite 15 minuta da nadođe.

Za testo pomešajte brašno, so, jaje, jogurt pa dodajte nadošli kvas i mesite testo. Ostavite ga pola sata da nadođe. Nakon isteka tog vremena, premesite testo pa ga ostavite još sat vremena. Postupak izrade pogačica pogledajte u video snimku.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.