Pljeskavice i ćevapi! Smesa sa kojom ne možete pogrešiti! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 12.Maj.2020, 10:56

Pljeskavice i ćevapi! Smesa sa kojom ne možete pogrešiti! (RECEPT)

Sigurno vam se dešavalo da pokušate da napravite pljeskavice ili ćevape ali vam se meso na kraju raspalo. Ovo je smesa sa kojom ne možete pogrešiti! Zapišite ovaj recept jer je zaista fenomenalan!

Količinu prilagodite svojim potrebama ali u jednakim razmerama.

Potrebno:

1 kg junetine

250 grama svinjetine

20 grama soli

4, 5 grama praška za pecivo

50 mililitara kisele vode


 Sočne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << pljeskavice! Deca ih obožavaju! (RECEPT)

Priprema:

Juneće meso (vrat, plećka, trbušina, but) i svinjetinu (krtinaste delove), masnoće do 20%, iseći na kockice, posoliti i ostaviti u frižideru da odstoji 24 sata.

Nakon isteka vremena, meso ocediti od vode i samleti na sitnoj mašini - mlinu za mlevenje, pa ostaviti da odstoji još 12 sati.

Posle toga, meso je potrebno još jednom samleti, dodati prašak za pecivo, kiselu vodu i mesiti rukama najmanje pet minuta (ako je veća količina u pitanju mesiti i duže).

Za pripremu pljeskavica dodati biber, ljutu papriku i 100 g sitno seckanog crnog luka na 400 g mesne mase, pa pomešati.

Dobro izrađeno meso formirati u oblik pljeskavice pomoću nauljenih prstiju. Nemojte koristiti dlanove.

Pripremljene pljeskavice odmah staviti na umereno ugrejan roštilj i peći sa obe strane sve dok se meso potpuno ne odlepi sa rešetki.

Još recepata možete pogledati OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.