Pica Kalcone! Recept za topli sendvič gotov za 25 minuta! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 23.Okt.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pica Kalcone! Recept za topli sendvič gotov za 25 minuta! (VIDEO)

Neko kaže pica Kalcone - Calzone, neko topli sendvič, preklopljena pica… U svakom slučaju to zavisi od toga gde  živite, običajima i nazivima koji prevladavaju upravo kod tamošnjih picerija. Recept za topli sendvič gotov za 25 minuta!

Za picu Kalcone potrebno vam je:

180 grama brašna

pola male kašičice soli

1 mala kašičica kvasca

4 kašike ulja

1 decilitar mlake vode


Umesite >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << testo i pokrijte ga na 5 minuta, a u međuvremenu napravite punjenje za vašu picu:

1 decilitar pasiranog paradajza

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica šećera

prstohvat soli

prstohvat origana


Ostavite u frižideru.

Testo premesiti i razvući na 2 milimetara debljine. Premazati ga pripremljenom smesom od paradajza pa naređati šunku i posuti parmezanom, sirom za picu ili šta god vi od sireva volite. Preklopite kao što je pokazano u video snimku.

Staviti sendvič picu na papir za pečenje i prekriti krpom na deset minuta. Staviti na rešetku iz šporeta i obavezno peći u već zagrejanoj rerni što bliže gornjem grejaču. Kada je gotovo premazati maslionim uljem.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.