Pet biljaka koje leče anksioznost i depresiju!

Izvor: Svet plus, 31.Avg.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet biljaka koje leče anksioznost i depresiju!

Poslednjih godina ljudi često upadaju u depresiju ili ankcioznost. Razloga za to je mnogo. Nemaština ili emotivna povređenost u bilo kom pogledu.

Za ublažavanje depresije, lekari obično preporučuju neke blaže antidepresive, koji mogu da izazovu smanjenje mnogih funkcija u organizmu, od seksualne potrebe, do suicidnih misli, i mmnogih drugih negativnih stvari.

Biljni lekovi mogu vam pružiti na potpuno prirodan način lečenje depresije, sa minimalnim nuspojavama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Nedavne studije su pokazale, da pojedine biljke upravo imaju dejstvo u borbi protiv najčešćih bolesti 21. veka.

1. Kantarion - Ispitivanjem različitih biljaka, utvrđeno je, da kantarion ima najbolje dejstvo u lečenju depresije. Takođe, treba napomenuti da kantarion može imati negativno dejstvo ukoliko se koristi sa drugim lekovima, te se preporučuje da pre upotrebe, prvo porazgovarate sa svojim lekarom. Kantarion je dostupan u kapsulama i ekstratima u većini prodavnica zdrave hrane.

2. Ashvagandha - Biljka koja se koristi u medicinske svrhe, a poznatija je pod nazivom "Misris konja". Ovo se odnosi na poseban miris, kao i verovanje da će vam biljka dati snagu konja. U principu reč je o žbunju poreklom iz Indije, a poznata je po tome da može da pomogne telu da se odupre od stresa i pretvori ga u zdravu fizičku funkciju. Istraživanja su pokazala da je bezbedna, netoksična biljka, koja može da smanji depresiju. Pokazalo je takođe i da se povećava hemoglobin, gvožđe i cirkulacija krvi.

3. Camu Camu je biljka poreklom iz Južne Amerike, a možete ga naći u bobicama, prahu, kapsulama ili kao sok. Ne jede se svež, jer je previše kiseo.

4. Maca se uzgaja isključivo na nadmorskoj visini od 4-4.500 metara u peruanskom delu Central Andama. Tradicvionalno se ova biljka koristi u prehrani, ali ima i veoma lekovita svojstva, te se izvozi kao prah, brašno, liker, u kapsulama ili kao ekstrakt. Neka istraživanja su pokazala da Maca deluje kao antidepresiv i pomaže u kontroli oksidativni stres u mozgu.

5. Rodiola dolazi iz severnih i planinskih područja Evrope i Azije. Njen koren, dokazano smanjuje stres i umor , kao i povećava mentalne i fizičke performanse.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.