Paradajz salata kao zimnica! Bez hemije! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 29.Avg.2023, 10:52

Paradajz salata kao zimnica! Bez hemije! (RECEPT)

Paradajz salata kao zimnica u tegli! Konzerviranje paradajza bez hemije je nešto najbolje što možete ostaviti za zimske dane. 

Potrebno vam je 1, 5 paradajza koji ćete očistiti (ukloniti središnji deo) i preseći ga na četiri dela.

Isecite i tri glavice crnog luka, na kolutove i 5 čenova belog luka na listiće.

Sveži peršun takođe iseckati.

Pripremite tegle i u svaku stavite seckani beli luk, zatim dodajte po par zrna crnog bibera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Dodajte i seckani peršun.

Vreme je da naređate paradajz u tegle, kao što je prikazano u video snimku, pa dodajte i crni luk isečen na kolutove. Odozgo pospite peršunom.

Sipajte u svaku teglu po pola kašičice soli i pola kašičice šećera, a zatim i po jednu supenu kašiku sirća od 9 procenata. Odozgo ponovo poređajte paradajz pa crni luk i peršun dok tegla ne bude puna.

Tegle napunite sa hladnom vodom i zatvorite čisti poklopcima.

Pripremite šerpu za pasterizaciju, kao što je prikazano u videu. Nakon pasterizacije izvadite tegle i ostavite da se ohlade.

Vaša zimnica je gotova i možete je odložiti na neko tamno i hladno mesto.

Prijatno!

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.