Palačinke vam ispadnu žilave?! Ovo je greška, izbegnite je!

Izvor: Svet plus, 22.Jan.2022, 11:39

Palačinke vam ispadnu žilave?! Ovo je greška, izbegnite je!

Palačinke vam ispadnu žilave?! Ovo je greška koju verovatno pravite, izbegnite je i palačinke će vam uvek biti "meke kao duša".

Recept za palačinke je veoma jednostavan i svako ima neke svoje trikove ali ako vam palačinke često budu žilave znjte da ste napravili jednu grešku.

Neko koristi kiselu vodu, neko dodaje malo sode bikarbone, neko prašak za pecivo ali to nema nikakve veze sa tim da li su palačinke "dobre" ili ne. Greška je ako previše >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << mutite testo.

Pokušajte ovako:

Viljuškom umutite jaja sa malo soli ili sode bikarbone, dodajte mleko, a zatim i brašno i samo izjednačite blago smesu. Ostavite je tako 5 minuta pa dodajte vodu ili kiselu vodu.

Nećete imati grudvice u smesi i nema potrebe za dugim mućenjem jer ono razvija više glutena u testu i zato u finalu imamo žilave palačinke.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.