Ovako Francuzi “ubijaju” vreme dok čekaju (video)

Izvor: Scandal.rs, 31.Okt.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako Francuzi “ubijaju” vreme dok čekaju (video)

Stanovnici grada Grenobl koji žele da skrate vreme čekanja od sada će na raspolaganju imaju aparat koji izbacuje odštampane priče.

Umesto da posežu za smartfonima, e-knjigama ili tablet računarima, stanovnici Grenobla od sada će za “ubijanje” vremena prilikom čekanja na javnim mestima na raspolaganju imati aparat koji izbacuje priče.

Građani imaju mogućnost da odaberu dužinu priče u zavisnosti od dužine čekanja. Tako, na primer, za 3 minuta čekanja dobijate >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << priču koja je odštampana na parčetu papira dimenzija 8 x 60 centimetara, dok za 5 minuta čekanja dobijate priču na dvostruko većem formatu. Ukupno će biti postavljeno 8 aparata na istaknutijim javnim mestima poput trgova i biblioteka.

Cilj ovog projekta je ne samo da udaljiti ljude od tehnoloških naprava kojima su postali isuviše okupirani, već i da se vrati kultura čitanja koju je potisnuo nagli razvoj tehnologije.

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Ovako Francuzi “ubijaju” vreme dok čekaju (video)

Izvor: Svet, 31.Okt.2015

Stanovnici grada Grenobl koji žele da skrate vreme čekanja od sada će na raspolaganju imaju aparat koji izbacuje odštampane priče.. Umesto da posežu za smartfonima, e-knjigama ili tablet računarima, stanovnici Grenobla od sada će za “ubijanje” vremena prilikom čekanja na javnim mestima na...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.