Ovacije za Damira Imamovića na Kolarcu! FOTO

Izvor: Svet plus, 14.Maj.2017, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije za Damira Imamovića na Kolarcu! FOTO

Dugo očekivani koncert Damira Imamovića i njegovog Sevdah Takhta na Kolarcu pokazao je zašto ga većina stranih medija i fanova smatra ’’kraljem novog sevdaha’’.

Harizmatični Sarajlija je fascinantnim vokalom i sjajnom interpretacijom tradicionalnih i vlastitih hitova dobijao frenetične aplauze nakon svake numere, a vrhunska svirka Sevdah Takhta je na najsofisticiraniji način pratila neiscrpan izraz ovog mladog umetnika. Poreklom iz čuvene sarajevske porodice Imamović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Damir je na pravi način spajao tradicionalne bosanske motive sa soft jazz i world music teksturom, izvodeći pesme poput ’’Lijepi Meho’’, ’’Sarajevo’’, ’’Opio se mladi Jusuf-beg’’, ’’Snijeg pade na behar na voće’’, ’’Dva se draga’’ i hitove sa najnovijeg albuma ’’Dvojka’’.

Imamović se trudio da skoro svaku numeru najavi zanimljivom pričom o nastanku iste, a posebno se zahvalio svom toncu Nikoli Vranjkoviću i organizatoru ReProdukciji, obećavši da će sledeći koncert održati u većem prostoru. Nakon višeminutnih ovacija, Damir i Sevdah Takht su izašli na bis i izveli ’’Rado kćeri Rado’’ i ’’Kafu mi draga ispeci’’, što je naišlo na oduševljenje mnogobrojne publike, a pojedini su i suzama ispratili čuvenu tradicionalnu pesmu.

Koncertu je prisustvovao veliki broj ličnosti iz javnog i kulturnog života prestonice među kojima i Aleksandra Kovač, Dragan Vujić Vujke, MC Sajsi, Petar Rudić, kao i mnogobrojni voditelji radijskih i TV stanica.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.