Ova dva ulja ne smete koristiti za sunčanje!

Izvor: Svet plus, 29.Jul.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova dva ulja ne smete koristiti za sunčanje!

Obzirom da je leto, mnogi će iskoristiti priliku da uživaju u suncu koje može biti izvor dobrog raspoloženja, ali ako mu se previše izlažete, može biti opasno, pogotovo ako koristite ulja koja nisu namenjena za sunčanje!

Iako postoji gomila krema i raznih sredstava za zaštitu od UV zraka, mnogi se rado usude da ponesu na plažu neku vrstu ulja koje će im možda pomoći da brže dobiju željenu boju, ali ona nisu preporučljiva u te svrhe, čak štaviše mogu biti jako >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << štetna. U pitanju su najčešće kantarionovo i maslinovo ulje. Kantarionovo ulje ne smemo nikad nanositi na kožu pre samog izlaganja suncu, već bi to trebalo učiniti 24 sata ranije, kako bismo bili sigurni da nećemo imati nikakve štetne posledice. S druge strane je maslinovo ulje, koje ima fantastičan učinak na kožu, čini je masnom i elastičnom, ali s druge strane vas neće zaštititi od sunčevih zraka. Može uzorkovati opekotine, koje, ako često koristite ovo ulje, mogu dovesti do mnogo većih posledica.

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

BUDITE OPREZNI KADA SE SUNČATE: Ovo su 2 ulja koja nikako ne smete koristiti na plaži

Izvor: Kurir, 29.Jul.2016

..."Maslinovo ulje ima fantastičan učinak na kožu, vlaži je i čini elastičnom, ali ne štiti od ultraljubičastih zraka"..Kantarionovo i maslinovo ulje ne štite kožu od štetnih zraka.."Koristimo različita eterična ulja, a leti ih je gotovo zabranjeno koristiti Važno je naglasiti da kantarionovo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.