Otkrijte tajne najveće pećine na svetu (video)

Izvor: Svet, 13.Mar.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrijte tajne najveće pećine na svetu (video)

Fotograf Rajan Debot (31) napravio je snimke unutrašnjosti najveće pećine na svetu i to uz pomoć drona.
Rezultat je spektakularni video-snimak koji prikazuje pećinu Hong Son Dong u Vijetnamu u punom sjaju.
Rajan, Amerikanac koji trenutno živi u Pekingu, opisao je pećinu kao “drugu planetu”.
Ovo je moj treći odlazak u pećinu Son Dong. U poslednjem trenutku sam odlučio da ponesem dron. U pećini morate biti izuzetno oprezni, jer vam veliki problem može >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << napraviti čak i najbezazlenija povreda”, kaže on.
Pećina je prvi put otkrivena 1991. kada je lokalni poljoprivrednik odlučio da se u njoj sakrije od kiše. Kasnije, kada je hteo ponovo da je pronađe, to mu nije pošlo za rukom, pa je pozvao grupu speleologa da mu pomognu.
Kolosalna mreža tunela otkrivena je 2009. a Son Dong proglašena za najveću pećinu na svetu.
Pećina koja je danas visoka oko 250, a široka 150 metara nastala je pre dva do pet miliona godina zahvaljujući reci koja je postepeno razlagala krečnjak u planini.

 

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Otkrijte tajne najveće pećine na svetu (video)

Izvor: Scandal.rs, 13.Mar.2015

Fotograf Rajan Debot (31) napravio je snimke unutrašnjosti najveće pećine na svetu i to uz pomoć drona...Rezultat je spektakularni video-snimak koji prikazuje pećinu Hong Son Dong u Vijetnamu u punom sjaju...Rajan, Amerikanac koji trenutno živi u Pekingu, opisao je pećinu kao “drugu planetu”...“Ovo...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.