Oliver Dragojević: Teško mi je da govorim o smrti brata!

Izvor: Svet, 08.Okt.2011, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Dragojević: Teško mi je da govorim o smrti brata!

naslov: 
Oliver Dragojević: Teško mi je da govorim o smrti brata!



excerpt: 
Kao krunu svoje 50-godišnje pevačke karijere, legendarni hrvatski muzičar Oliver Dragojević izdaće novi album...


izvor: 
Blic


tekst clanka: 
Kao krunu svoje 50-godišnje pevačke karijere, legendarni hrvatski muzičar Oliver Dragojević izdaće novi album "Noć nek tiho svira" koji će od 17. oktobra biti u prodaji.
Razloga za slavlje je mnogo jer će Oliver uskoro postati deda po drugi put, a nedavno je oženio sina Damira. I dok se raduje uspesima, slavni muzičar nikako da zaleči najveću ranu – gubitak rođenog brata Aljoše. Njegov brat Aljoša Dragojević iz Splita preminuo je u 65. godini nakon teške bolesti prošlog meseca, a Oliver ne može da se pomiri sa tim da ga više nema: "Svaki gubitak bilo koga bliskog u porodici, pa čak i prijatelja, težak je udarac. To nije stres. To je teška tuga. Pa mi je o tome teško da govorim. Imao sam jednog prijatelja, godinama sam bio s njim, nestao je, i tada kao da ti nedostaje deo nečega. A da ne govorim o bratu, kada ti brat umre, to je" Teško mi je da govorim o tome", rekao je Dragojević za hrvatski magazin "Story".
Popularni pevač je zato svu svoju pažnju trenutno usmerio na novi album, koji je snimio sa poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom. Hrvatski mediji novu ploču opisuju kao "jedan glas, jedno violončelo i jedan klavir koji su više nego dovoljni da ispišu još jednu stranicu domaće diskografije".
Na albumu, koji bi trebalo da se pojavi i na srpskom tržištu, nalazi se devet pesama među kojima su "Brod u boci", "Galeb i ja" i "Romanca", "Nocturno", "Više mi nije važno", "Vridilo je" i druge.
Dok očekuje svoj koncert u Opera Hausu u Sidneju u novembru, Oliver se raduje što će drugi put postati deda. Njegov najstariji sin Dino, koji već ima jednog sina, uskoro će dobiti blizance. Hrvatski pevač je ovog leta oženio i sina Damira, a ostalo je još da njegov brat blizanac Davor kaže sudbonosno "da" pa da Oliver prebrine sve "brige".
Dragojević će ove godine obeležiti 50 godina pevačke karijere, ali ne planira nikakav spektakl, već bi voleo da taj jubilej protekne skromno. "Neće to biti pompozno, nikad nisam ni voleo veliki glamur oko sebe. Eventualno će mediji napisati o tome nešto i možda ću negde da otpevam pesmu 'Baloni', koju sam pevao pre 50 godina", izjavio je nedavno Dragojević koji je tada takođe tvrdio i da nikada više neće održati koncert u Srbiji.



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.