Neurolog savetuje! Istrenirajte mozak da misli samo pozitivno!

Izvor: Svet plus, 01.Avg.2021, 11:20

Neurolog savetuje! Istrenirajte mozak da misli samo pozitivno!

Istrenirajte mozak da misli samo pozitivno! Neurolog Tara Svart ima 6 saveta koji će, kako ona tvrdi, da doprinesu boljem radu mozga, većoj koncentraciji i održavanju pozitivnih misli. 

Složićete se da odgovor na ovo pitanje nije jednostavan, ali srećom poslednjih nekoliko decenija neurohirurzi su se ozbiljno bavili proučavanjem mozga i načina na koji on funkcioniše, i imaju vrlo zanimljive odgovore na ovo pitanje.

Doktorka Tara Svart ima 6 saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << koji će, kako ona tvrdi, da doprinesu boljem radu mozga, većoj koncentraciji i održavanju pozitivnih misli.

Savet 1

Pravilna ishrana je gotovo uvek ključ za rešavanje problema. Doktorka savetuje da u ishranu ubacite sledćih 5 namirnica: losos, avokado, jaja, orasi i žitarice, kao i palmino i maslinovo ulje.

Prema njenim rečima, uprkos činjenici da je ljudski mozak težak samo jedan do dva kilograma, on apsorbuje do 20-30% hranljivih materija koje ulaze u organizam, a glukoza je dragocen resurs za normalno funkcionisanje mozga.

Savet 2

Dobar i kvalitetn san je neophodan za pravilno funkcionisanje mozga. Da bi se potpuno opustio i oterao negativne misli mozgu je potreban san u trajanju od 7 ili 8 sati.

Savet 3

Hidriranje igra ključnu ulogu. Trudite se da unosite dovoljnu količinu vode u organizam. Preporučuje se pola litra na svakih 15 kg telesne težine.

Savet 4

Kiseonik je važan za funkcionisanje, ne samo mozga, već i svih ostalih organa. Trudite se da pravilno dišete. Kada kaže pravilno, doktorka Tara, misli na duboke udisaje koji će obezbediti dotok kiseonika u mozak. Ovaj mali trik daje odlične rezultate. Pomaže da se smanji nivo stresa i prevaziđu situacije u kojima nervoza dominira.

Savet 5

U idealnom slučaju trebali biste da se pređete tokom dana, u proseku oko 10.000 koraka.

Savet 6

Naučno je dokazano da svakodnevne 12-minutne seanse meditacije smanjuju nivo hormona stresa u krvi, povećavajući izlaganje između instinktivne i emocionalne reakcije i načina na koji ćete postupiti ili o čemu ćete početi da razmišljate.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.