Ne bacajte stari hleb! Recept za najbolju gurmansku pitu!

Izvor: Svet plus, 30.Okt.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne bacajte stari hleb! Recept za najbolju gurmansku pitu!

Svima nam se dešava da nam hleb po nekada ostane od predhodnog dana i većina ga naravno baci ili eventualno napravi prženice. Ne bacajte stari hleb! Recept za najbolju gurmansku pitu stiže sa juga Srbije! Ko god je probao nije mogao ni da predpostavi da je u pitanju pita od hleba.

Evo šta vam je pored hleba još potrebno za gurmansku pitu:

2 jajeta,

600 mililitara mleka,

400 mililitara jogurta,

2 kašike sira,
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus <<
susam, so,

maslinovo ulje,

biber, bosiljak, peršun, origano,

300 grama kobasica ili dimljene slanine.

i 500 grama hleba


Odozgo pred kraj pečenja možete poređati listove kačkavalja.



Priprema:

Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri.

Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte sa maslinovim uljem.

Pecite 20-30 minuta na 220 stepeni. Odlično ide uz kajmak, sir, jogurt ili čašu hladnog piva... Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.